/ 08 Sep

Wat is greenjuice poeder, en hoe werkt het?

Greenjuice wordt ook wel greens of in het Nederlands groen sap genoemd. Het is een poeder dat je kan aanlengen met water, sap of wat je toe kan voegen aan allerhande recepten, zoals pannenkoeken, yoghurt of andere lekkernijen. Het groene poeder is gemaakt van groentes, fruit, algen, superfoods en nog meer ingrediënten.

Greenjuice poeder is ontzettend populair en dat is ook niet zo vreemd. Je krijgt namelijk een groot deel van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen binnen, en dat binnen een halve minuut. Het is makkelijk, snel en je hebt er geen werk of rotzooi van. Je krijgt ook de juiste verhoudingen binnen van ingrediënten die je anders niet zelf zou halen.

Hoe wordt greenjuice poeder gemaakt?

De samenstelling van greenjuice is per merk en er zit ook wel enig verschil in hoe het poeder gemaakt wordt. De verse ingrediënten worden allemaal gedroogd en vermalen. Daarbij gaat wel een deel van de voedingsstoffen verloren. Daarom zijn er producenten die de ingrediënten op een hele lage temperatuur drogen.

Daardoor vallen die greenjuices onder raw food. Wanneer alles gedroogd is, dan wordt het vermalen en in potten of zakken bewaard. Er zijn ook greenjuice merken die het poeder per portie verpakken. Dat is handig als je de greenjuice met je mee wil nemen, bijvoorbeeld zodat je het tussendoor op je werk kan drinken.

Nuttig niet te veel greenjuice

De meeste greenjuices bevelen porties tussen de 5 en de 10 gram aan. Overschrijdt dit niet. Het is een aanvulling op jouw normale dieet en geen vervanging. Greenjuice is gezond voor je, maar als je er te veel van neemt, dan kan het averechts werken. Je krijgt dan te veel van een bepaalde voedingsstof binnen.

Vitamines, mineralen, probiotica en andere voedingsstoffen

Greenjuice zit boordevol vitamines, mineralen, vezels, probiotica en andere voedingsstoffen. In combinatie met elkaar en afzonderlijk zijn die goed voor jouw lichamelijk en geestelijke gezondheid. Er zijn wereldwijd al aardig wat wetenschappelijke onderzoeken naar de werking van greenjuice gedaan.

Zo is er bewezen dat je meer energie van greenjuice krijgt, dat het jouw lichaam helpt te ontgiften, dat het de bloeddruk kan verlagen en dat het kan ondersteunen bij gewichtsproblematiek. Dankzij de vezels en de probiotica is het ook heel goed voor jouw spijsverteringsstelsel.

Alles wat je nodig hebt in greenjuice

In greenjuice zitten ook ingrediënten die je anders misschien niet zo snel binnen zou krijgen. Denk dan onder meer aan de superfoods, algen of probiotica. Er zit ook een hele lading groente en fruit in. Die eet jij zelden tijdens een maaltijd. Dat is een hoop snijwerk en het kost tijd om te verwerken. Daarna heb je ook een hoop afwas te doen en rotzooi om op te ruimen.

Greenjuice biedt jou dus niet alleen een heleboel gezonde ingrediënten die je anders misschien niet binnenkrijgt, het bespaart je ook een heleboel tijd en rotzooi om op te ruimen. Het is binnen een halve minuut gemaakt en je hoeft alleen een glas af te wassen.

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Appmeter.nl