/ 08 Sep

Hoe duur is een hoverboard, en waar moet ik op letten?

Een hoverboard is eigenlijk een dwars, gemotoriseerd skateboard met twee wielen. Daar houdt het vergelijk ook wel op. Je beweegt een hoverboard namelijk door jouw lichaam een bepaalde kant op te bewegen. Je kan er scherpe bochten mee maken, er helemaal mee ronddraaien en je bent over het algemeen veel wendbaarder.

Je kan gewoon op het hoverboard blijven staan en hoeft je niet af te zetten. Dat klinkt allemaal erg futuristisch en ten tijde van de welbekende film Back to the Future was dat ook zo. Dit moderne hoverboard heeft er dan ook wel wat van weg. Iedereen wil dan ook een hoverboard om zich op voort te bewegen.

Is een hoverboard duur?

Als speeltje is een hoverboard redelijk prijzig, afhankelijk van jouw budget. Je hebt een hoverboard voor net iets minder dan honderd euro, maar je kan ze ook vinden voor een paar honderd euro. Echt goedkoop is een hoverboard dan ook niet, maar het is voor de meeste mensen wel betaalbaar.

Je moet je echter afvragen of je meteen het goedkoopste exemplaar wil hebben. Goedkoop is vaak duurkoop en aangezien een hoverboard gemotoriseerd is, wil je ook dat het veilig is. Naast jouw budget zijn er een paar andere dingen waar je op dient te letten wanneer je een hoverboard wil kopen.

Waar op letten bij het kopen van een hoverboard?

De meeste hoverboards zien er aan de buitenkant vrijwel hetzelfde uit. Het is in ieder geval lastig te zien of alle belangrijke onderdelen van een goede kwaliteit zijn, en je wil juist dat alle onderdelen van een goede en degelijke kwaliteit zijn. Daarom kan je het beste op de volgende punten letten.

Het moederbordsysteem van een hoverboard

Op een hoverboard zit een moederbord en twee sensorborden, die elk aan weerszijden onder het rubberen drukpad zitten, waar jij met je voeten op staat. Dit is bepalend voor de besturing van jouw hoverboard.

Het is een beetje apart in deze moderne tijd, maar eigenlijk is er maar 1 degelijk moederbordsysteem en dat is het Taotao systeem, van de oorspronkelijke producent. Hiervan zijn wel replica's gemaakt, die van iets mindere kwaliteit zijn en dan zijn er ook nog hoverboards zonder een moederbordsysteem, die ronduit van slechte kwaliteit zijn.

Lithium-ion accu

Lithium accu's bestaan uit cellen en hoe meer cellen erin zitten, des te langer dat de accu meegaat. Er zijn verschillende merken lithium-ion accu's en de kwaliteit bepaalt hoe goed de accu's werken. Zo zijn er accu's van bekende merken, die van een degelijke kwaliteit zijn, maar er zijn ook accu's van Chinese makelij, die helemaal niet zo goed zijn.

De wielen en wattage

De gemotoriseerde wielen van een hoverboard hebben een wattage. Hoe meer wattage de wielen hebben, des te krachtiger ze zijn. Hoe hoger de wattage van de wielen, des te sneller je kan gaan, en hoe makkelijker je ook heuvels opkomt.

De oplader

Zorg dat je een goede oplader gebruikt, die bij het hoverboard hoort, met een stopfunctie en een UL-certificering. Je wil namelijk niet dat de accu's overladen worden, want dan kunnen ze zomaar in brand vliegen.

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Appmeter.nl